Tutustu lähelläsi olevien koulujen kurssiaikatauluihin osallistuaksesi purjehtija- ja päällikkökursseille. Suosittelemme lämpimästi kaikkia auktorisoituja Purjehduskouluja! 

Purjehduksenopettajat PORY ry järjestää itse vain kouluttajakursseja ja seuraa jäsenkoulujensa koulutuksen laatua. 

IMG_20210605_131058_495
Johdatus purjehdukseen

Purjehdusharrastukseen tutustumiseen tarkoitettu 4-8 tunnin mittainen kurssi. 

Perehdytään purjehduksen perusteisiin ja totutaan turvalliseen veneilyyn purjehtien kokeneiden purjehtijoiden opastuksella. 

IMG-20210531-WA0000
Purjehtijakurssi

Johdannon tavoin aloittelijoille suunnattu kurssi, jonka kesto on vähintään 32 tuntia. Kurssi sisältää käytännön lisäksi teoriaosuuden ja antaa hyvät eväät purjeveneen miehistön jäsenenä toimimiseen. 

Purjehtijakurssin jatkokurssilla voi harjoitella samoja asioita lisää ja syvemmin kun on jo osaamista takataskussa. Jatkokurssin vähittäispituus on 16 tuntia. 

20210808_171317
Saaristopäällikkökurssi
Purjehtijakurssin jälkeen on mahdollisuus jatkaa Saaristopäällikkökurssilla. Kurssi on sopiva myös sellaisille purjehtijoille, joilla on purjehduskokemusta, mutta tavoitteena ohjatusti vahvistaa omia osaamisalueita.

Ensisijaisena tavoitteena on painottaa veneen päällikkyyteen matka- ja retkipurjehduksilla liittyvää osaamista.
 
Saaristopäällikkökurssin tavoite on toimiminen kipparina suotuisissa saaristo-olosuhteissa päiväsaikaan. Kurssit kestävät vähintään neljä (4) päivää ja niitä järjestetään sekä viikonloppukursseina että matkapurjehduksina.
 
Kurssiveneissä on yleensä miehistön jäseninä purjehtijakurssilaisia.

Kurssi antaa hyvät eväät  Saaristopäällikkötutkinnon suoritukseen, joka käy todistuksena käytännön veneilytaidosta kansainväliseen huviveneenkuljettajakirjaan.
 
Yöpurjehdus
Rannikkopäällikkökurssi
Rannikkopäällikkökurssilla tavoite on toimia veneen päällikkönä rannikon läheisyydessä sekä päivällä että yöllä.
 
Rannikkopäällikkökurssiin sisältyy aina purjehdusta näkyvyyden ollessa rajoittunut, käytännössä tämä tarkoittaa pimeäpurjehdusta valaistuilla väylillä.

Hyväksytysti suoritusta Rannikkopäällikkökurssista voi saada todistuksen, joka käy todistuksena käytännön veneilytaidosta kansainväliseen huviveneenkuljettajakirjaan.
 
Siirry sivun alkuun